Annas speedwaykrönikaTorsdagen den 11 maj drog allsvenskan i speedway igång.

Västervik körde borta mot Vargarna från Norrköping. Västervik vann med 42-46. Så det blev en bra start på premiären.. Grabbarna som bidrog till segern är följande: Viktor Palovaara 9+2, Joel Andersson 7+1,Peter Ljung 11, Oliver Berntzon 3+1,Mikkel Bech Jensen 4+1,Freddie Eriksson 1+1,Joel Kling 11+1. Torsdagen den 18 maj kl.19:00 har Västervik hemmamatch mot Vargarna på Stena Arena.

Speedway hälsningar Anna KarlssonAnna Karlsson har skrivit en artikel om sin "resa" inom speedwayen. Den heter "Kärlek vid första ögonkastet" och är så lång att du får klicka här och läsa den som en pdf!

2016-12-31

Västervik speedway är allsvenska Guldmästare!

Västervik speedway är allsvenska Guldmästare. Västervik speedway fortsatte att ånga på även i de två allsvenska finalerna mot Griparna från Nyköping. Västervik visade direkt vem som " bestämmer på ovalen genom att vinna båda borta och hemmamatcherna och går därmed helt obesegrade genom både grundserien. Västervik visade vidare att segrarna inte skulle stanna enbart i grundserien. Utan laget tog för sig i semifinalerna och finalerna genom att vinna allt även där! Det blev Guld! Grabbarna på racingovalen som bidragit med seger efter seger är: Peter Ljung, de yngre förmågorna Kenny Wennerstam, Joel Kring,Jacob Thorsell, Joel Andersson,Gustav Johansson. Men även Fredrik Engman och Freddie Eriksson. Lagledare Morgan Andersson bidrar också med sina viktiga kunskaper och sin seriösa målmedvetna satsning. Trots att Västervik speedwayen vinner allsvenskan har de möjlighet att gå upp elitserien. Men Västervik väljer att stanna kvar i allsvenskan för ekonomisk del. Jag tycker att det är ett klokt och viktigt beslut eftersom det kostar betydligt mycket mer pengar att " kliva in i finrummet " elitserien. Allsvenskan satsar mer på svenska förare och kostnaderna är lägre vilket underlättar. Hoppas att även 2017 blir ett bra speedway år. Hoppas vi ses på racingovalen även i vår för att känna doften av racingoljan, den härliga publikstämningen,ljudet av hojjarna , kämparglöden från förare,ledare,mekaniker och funktionär. Speedwayhälsningar,
Anna Karlsson